Τμήμα Γυναικών

Το Δ.Σ. του Τμήματος Γυναικών αποτελούν:

Πρόεδρος:Σαρηπανίδου Μαρία

Αντιπρόεδρος:Δαϊλίδου Σιμέλα

Γεν.Γραμματέας:Κεσέογλου Αλεξάνδρα

Ταμίας:Ελευθεριάδου Ιωάννα

Μελός:Πίγκου Βασιλική

Το νέο Δ.Σ. του τμήματος προκαλεί όσες κυρίες ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του τμήματος να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Συλλόγου

 

 

Βιογραφικό τμήματος γυναικών

Η πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου είχε αποτέλεσμα την δημιουργία Τμήματος Γυναικών το 2002. Ο τότε πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Γ. Ταβουλτσίδης  και τα μέλη του Δ.Σ. εξουσιοδότησαν την κα Σαριπανίδου Μαρία ως μέλος του Δ.Σ. να οργανώσει το Τμήμα Γυναικών. Το τμήμα μετά από αρκετές συναντήσεις άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2002 με 45 μέλη τα οποία εξέλεξαν το πρώτο Δ.Σ. του Τμήματος.


Η πρώτη εκδήλωση έγινε τον Δεκέμβριο του 2002 και ήταν μια ομιλία με θέμα «Η διατροφή στον Πόντο», με ομιλητή τον Θωμά Σαββίδη, Αναπλ. Καθηγητή ΑΠΘ. Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα τα οποία παρασκεύασαν τα μέλη του τμήματος. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς συμμετείχε με το Τμήμα Νεολαίας, όπως κάθε χρόνο από τότε, στην καθιερωμένη εκδήλωση για τα παιδιά. Τον Ιανουάριο του 2003 συστήνεται Τμήμα χειροτεχνίας και δημιουργούνται εικόνες σε κεραμίδι και ξύλο, καθώς επίσης ζωγραφική σε καθρέπτες. Την περίοδο της αποκριάς οργανώθηκε πάρτι μασκέ για μικρούς και μεγάλους στην αίθουσα χορού το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία. Την Τσικνοπέμπτη της ίδιας χρονιάς συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκδήλωση Γευσιγνωσίας στον Αρίωνα στα πλαίσια των Θ.Λ.Ε.(Θρακικές Λαογραφικές Εορτές).

Το Πάσχα του 2003 οργανώνει εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Εμμηνόπαυση και Οστεοπόρωση» με ομιλήτρια την γυναικολόγο Παπαδοπούλου Νεκταρία. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με ποντιακά εδέσματα στην αίθουσα χορού καθώς και ένα παζάρι που ετοίμασε το Τμήμα με γύψινα πασχαλινά αυγά, εικόνες σε γύψο, κηροπήγια σε ξύλο, διακοσμητικά είδη κ.ά. Το τμήμα Γυναικών συμμετείχε και συμμετέχει στην δεξίωση που οργανώνει ο σύλλογος κάθε χρόνο της 19ης Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ανέλαβε επίσης και την εκδήλωση για τα μέλη της επιτροπής Ανέγερσης της Ιεράς Μονής της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση, τον Νοέμβριο.


Συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότερες του συλλόγου από την εξόρμηση που έκανε ο σύλλογος για

  • την καθαριότητα,
  • τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα,
  • την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων καρτών, 
  • την ενεργή συμμετοχή στα «Θυμίσματα και Παρχάρια», 
  • στην Χορωδία
  • και όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Το Τμήμα Γυναικών είναι ένα κύτταρο του Συλλόγου το οποίο μια περίοδο δεν είχε τόσο ενεργή συμμετοχή όσο θα ήθελε λόγω του θανάτου του τότε προέδρου και την απουσία ορισμένων μελών του. Φέτος εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. το οποίο φιλοδοξεί με την συμμετοχή όλων των μελών να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Η πρώτη εκδήλωση που συμμετείχε φέτος το Δ.Σ. ήταν στον Αρίων στα πλαίσια των ΘΛΕ. Δημιούργησε με το Τμήμα χειροτεχνίας 500 λαμπάδες για το Πάσχα τις οποίες διέθεσε και είχε έσοδα για άλλες δραστηριότητες. Ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εκδήλωση της γενοκτονίας. Συμμετείχε στα «Θυμίσματα και Παρχάρια», εκδήλωση του Τμήματος Νεολαίας.

Τέλος, έκανε μια εκδρομή στις 11 Σεπτεμβρίου στο Σιδηρόκαστρο και στην γύρω περιοχή των Σερρών,(Λίμνη Κερκίνη-Πορόϊα- Άγκιστρο- Οχυρό Ρούπελ-στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου – στην Πόντια Παναγία Γούμερα.) όπου συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπέλες» με έδρα την Μακρινίτσα του οποίου τα μέλη κατά 99 % είναι πόντιοι.

Τελευταία ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου 2011, 18:48