Ποντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογο
28
Δεκεμβρίου 2010, 14:26

Με χαμόγελα, ευχές και κεράσματα υποδέχθηκαν τα μέλη της χορωδίας του συλλόγου οι αρχές του τόπου κατά την καθιερωμένη επίσκεψη τους για να πούνε τα παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου.

Τα μέλη της χορωδίας, τα οποία συνόδευαν παιδιά του συλλόγου ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, επισκέφθηκαν με την σειρά τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄Σ.Σ., τον Νομάρχη Ξάνθης, τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Οι άρχοντες του τόπου εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη και αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την δραστηριότητα που παρουσιάζει ο σύλλογος.

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της διατήρησης των παραδόσεων μας στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που μεγαλώνουν οι νέοι μας.

Στις τοπικές αρχές εκφράσαμε μαζί με τις ευχές και τις ευχαριστίες των μελών του συλλόγου για την μέχρι σήμερα συμπαράσταση τους και τους προσφέραμε, ως συμβολικό δωράκι, το βιβλίο του Παντελή Αναστασιάδη (Παντέλ Αγά ) «Μνήμες του Ποντιακού Έπους 1913-1922»

Στη συνέχεια η χορωδία και τα παιδιά επισκέφθηκαν το γηροκομείο όπου έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας δίνοντας τους ιδιαίτερη χαρά σε μια προσπάθεια να κάνουν τους απόμαχους της ζωής να αισθανθούν την ζεστασιά των γιορτών.

Και του Χρόνου.

Ποντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογοΠοντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογοΠοντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογοΠοντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογο