Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-Αθήνα
19
Σεπτεμβρίου 2012, 15:39

Από τον Ιερό χώρο της Ακρόπολης, ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, συμβολικά κατευθύνθηκε με τα πόδια προς το Μοναστηράκι και αφού πέρασε από το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας (πλ.Μοναστηρακίου) άρχισε το ταξίδι των 4500 περίπου χιλιομέτρων ποδηλατώντας στα χνάρια της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά που πριν από 16 αιώνες με την βοήθεια των αγγέλων χάραξε την ίδια ακριβώς πορεία .

«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της.» έγραψε στο πρώτο του μήνυμα.

Πέρασε και θα περάσει από παραπάνω από 200 πόλεις και χωριά την Ελλάδος και της Τουρκίας με σταθμούς στην πολυήμερη πορεία του την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, την Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Αν όλα πάνε καλά δίχως καθυστερήσεις και διάφορα κωλύματα, στις 13 Οκτώβρη θα είναι πίσω στην Αθήνα.

Με ποντιακά τραγούδια, χορό και ευχές, υποδεχτήκαμε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 το απόγευμα, προσφέροντας του την πατροπαράδοτη φιλοξενία των Ποντίων.

Του ευχηθήκαμε καλό ταξίδι και τον παρακαλέσαμε να μεταφέρει την αγάπη όλων των Ποντίων του Νομού μας στο Ιερό Μοναστήρι της Παναγιάς μας, στην Κυρά του Πόντου, στα βουνά του Μελά της Ματσούκας του Πόντου.

Ευχόμαστε η χάρη Του Θεού και η Παναγία Σουμελά, η Κυρά του Πόντου, να του δώσει δύναμη να ολοκληρώσει με επιτυχία το εγχείρημα του και να επιστρέψει πιο δυνατός ξανά πίσω στο σπίτι του.

«'Σ σο καλόν και ο δρόμος σου ομάλ' και μέλ' και γάλαν» Βασίλη.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-ΑθήναΠοδηλατώντας στη γη των προγόνων μας, Αθήνα-Τραπεζούντα-Αθήνα