ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015
01
Φεβρουαρίου 2015, 02:00

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ

Με την συμμετοχή πολλών μελών ο Σύλλογος μας έκοψε την βασιλόπιτα του την Κυριακή
1 Φεβρουαρίου 2015 και να επαινέσει τα παιδιά των μελών που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά η πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.
Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακ – Θράκης κ Παυλίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κων/ντίνος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ'ΣΣ, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Στάνσιου Πέπη, η πρόεδρος των Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιάτων Ξάνθης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.
Μέτα το καλωσόρισμα του Προέδρου κ. Ρωμανίδη Θεοδώρου, νεαρά παιδιά του Συλλόγου παρουσίασαν για πρώτη φορά στην ποντιακή διάλεκτο το μικρό θεατρικό «Ο χρόνος και οι 12 μήνες» και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και εξαιρετικά σχόλια για την εμφάνιση και την πολύ ωραία χρήση της διαλέκτου.
Ακολούθησε η απονομή επαίνου στους αριστούχους και στους επιτυχόντες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Βραβεύθηκαν συνολικά 14 μαθητές και μαθήτριες.
Επώνυμο όνομα όνομα πατρός όν μητρός Τάξη Σχολείο βαθμός
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Καραπάνου Καλλιόπη Κωνσταντίνος Άννα Α 1ο Γυμνάσιο 18 7/15
Κέλλερ Γεώργιος Στήβεν-Ουϊλλιαμ Ελένη Β 4 ο Γυμνάσιο 19 9/13
Κουμουλίδης Χρήστος Γεώργιος Μαρία Β 3ου Γυμνασίου 19 6/15
Κυρλίδης Ελευθέριος Χρήστος Δέσποινα Β 2ου Γυμνασίου 19 10/13
Παπαδοπούλου Μαρία Γεώργιος Ελένη Α 1ου Γυμνασίου 19 14/15
Τσατλίδου Μαρία Χρυσόστομος Χαρίκλεια Α 4ου Γυμνασίου 19 7/15
Φωτιάδου Ζωή Βασίλειος Γεωργία Α Μουσικό σχολείο 18 6/18
ΛΥΚΕΙΟ
Λομβαρδέας Οδυσσέας Μωυσής Ευγενία Α 3ο Λύκειο 20 0/00
ΤΕΙ
Κουμουλίδης Γεώργιος Γεώργιος Μαρία ΤΕΙ Αν Μακ-Θράκ
ΑΕΙ
Αβραμίδου Δέσποινα Χαράλαμπος Μαρία Ιατρική Θεσ/κης
Βογιατζή Ειρήνη Χρήστος Μαρία Ελλ. Φιλ/λογίας ΔΠΘ
Ιορδανίδου Μαρία Γεώργιος Ευφροσύνη Ελλ. Φιλ/λογίας ΔΠΘ
Κυρλίδου Ραφαέλα Χρήστος Δέσποινα Νομική Θες/νίκης
Παπαδόπουλος Σπυρίδων Κωνσταντίνος Βασιλική Ελλ. Φιλ/λογίας ΔΠΘ

Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του Συλλόγου για τις δραστηριότητες του και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσπάθεια στην διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελληνισμού του Πόντου. Προσέφερε δε στον Σύλλογο το βιβλίο «Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2015» που είναι αφιερωμένα «εις την γενοκτονίαν του Ποντιακού Ελληνισμού επί τη συμπληρώσει εκατονταετηρίδας διώξεων και βιαιοπραγιών κατά του Ελληνικού στοιχείου του Πόντου και των λοιπών περιοχών της Ανατολής, 1915-2015».

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.
Καλή χρονιά. Και του χρόνου.

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ, 2015