Το χορευτικό του συλλόγου στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ουγγαρία
02
Δεκεμβρίου 2010, 08:15

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η συμμετοχή  του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε από τις 6- 8 Αυγούστου 2010 στην πόλη Mezokovesd της Ουγγαρίας.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε, για την άψογη παρουσίαση και την διατήρηση των παραδοσιακών στοιχείων των χορών του αλησμόνητου Πόντου, αποτέλεσε τον άξιο πρεσβευτή της διάδοσης των παραδόσεων και των αξιών του πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η αποστολή ξεκίνησε οδικώς την Πέμπτη 5 Αυγούστου και επέστρεψε  την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010. Το ταξίδι περιελάμβανε και ημερήσια ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης.

Τα μέλη του συλλόγου μας πέραν της συμμετοχής τους στο φεστιβάλ, μαζί με άλλα 16 χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες, συμμετείχε και σε παρέλαση στην διοργανώτρια πόλη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις οι χορευτές έφεραν μαζί τους την ελληνική σημαία και το λάβαρο του συλλόγου  εκπροσωπώντας επάξια  τον σύλλογό και την πατρίδα μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί και ευχαριστήσει δημόσια την νεολαία μας για την άψογη συμπεριφορά και παρουσία τους στο ταξίδι αυτό και παράλληλα ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της αποστολής.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης