Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013
25
Φεβρουαρίου 2013, 02:00

Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013


Την έκπληξη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) κ. Παρχαρίδης Γεώργιος, καθηγητής καρδιολογίας, για την εκπληκτική κοσμοσυρροή αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία της νεολαίας στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2013, στο μουσικό θέατρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην πατρίδα του αξέχαστου Γιώργου Ταβουλτσίδη, φίλου και συνοδοιπόρου στην δημιουργία της Π.Ο.Ε.,...» σημείωσε, μεταξύ άλλων με συγκίνηση, ο κ. Παρχαρίδης ο οποίος συνοδεύονταν από τον Γραμματέα της ΠΟΕ κ. Γεωργιάδη Γεώργιο και τους Προέδρους των Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδος και Νήσων κ. Βαρυθυμιάδη Γεωργίο και Ανατ. Μακ. – Θράκης κ. Μαυρίδου Χρύσας.

«Ευχαριστούμε όλους εσάς, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε, είστε εδώ για να μας στηρίξετε. Για να συνεχίσουμε να ακούμε τους παλμούς των αλησμόνητων πατρίδων μας. Για να κρατήσουμε περήφανα στις καρδιές μας αυτόν τον θησαυρό της Ιστορίας και των παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού και να τα παραδώσουμε, αλώβητα, στις επόμενες γενιές» ήταν τα λόγια του Προέδρου του Συλλόγου κ. Ρωμανίδη Θεοδώρου.

Εκφράζουμε την λύπη μας που η εκπληκτική συμμετοχή δεν μας επέτρεψε να ανταποκριθούμε, όπως θα θέλαμε, στην ζήτηση προσκλήσεων με αποτέλεσμα να αφήσουμε με παράπονα πολλούς φίλους μας. Ζητούμε την κατανόηση τους.

Την κορυφαία αυτή εκδήλωση του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη Φώτιο, των Δημάρχων Ξάνθης και Αβδήρων, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Δήμου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης κ. Ευφαριμίδης Ανδρέας με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών «Οι Τραντέλλενες», ο Περιφερειακός Δ/ντης Αμιας Εκπαίδευσης κ. Μελισσόπουλος Σάββας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεχροκάμπου Καβάλας, φίλοι και μέλη από άλλους Συλλόγους της Δράμας, της Ροδόπης και του Έβρου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες Στάθης Νικολαϊδης στο τραγούδι, Γιώργος Ατματζίδης στην λύρα.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
- τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, των τμημάτων εκμάθησης χορών και τους χοροδιδασκάλους, Αποστολίδη Μίλτο, Ταρενίδη Σάββα, Ζουμπουλίδου Φρύνη, Σκαρλάτου Έφη και Τριανταφυλλίδου Μαρία για την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών και
- τους μουσικούς του Συλλόγου μας Ελευθεριάδη Θανάση και Χαραλαμπίδη Γιώργο στο νταούλι, Αποστολίδη Μίλτο και Πετρόπουλο Τάσο στην λύρα για την ανεξάντλητη αγάπη και τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Το Δ.Σ. αισθάνεται χρέος να ευχαριστήσει τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013Ετήσιος χορός Συλλόγου, 2013