Αργυρό μετάλλιο ανδρείας στη Χαρά Νικολοπούλου
04
Ιανουαρίου 2011, 10:12
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝΤΥΧΗΙ ΑΓΑΘΗΙΕΔΟΞΕ ΤΗΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΙ ΑΘΗΝΩΝΧΑΡΙΚΛΕΙΑΝ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥΑΡΓΥΡΩΙ ΜΕΤΑΛΛΙΩΙΤΙΜΗΣΑΙΟΤΙ ΕΝ ΤΩΙ ΣΧΟΛΕΙΩΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥΤΑ ΕΤΗ 2004 – 2008 ΜΕΤ' ΕΥΨΥΧΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΣΑΛΟΓΩΙ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΩΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΩΝ ΑΚΡΙΒΗΣΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΜΠΡΟΝ ΕΓΕΝΕΤΟΑΝΕΙΠΕΙΝ ΔΕ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ ΕΝ ΤΗΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΟΓΔΟΗΙ ΕΠΙ ΕΙΚΑΔΙ ΕΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΣΧΙΛΙΟΣΤΟΥ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣΚΩΝ. ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣ. Χ. ΠΕΤΡΑΚΟΣΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Απόσπασμα της εκθέσεως του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ.
«Η Παναγία Σουμελά» βρίσκει την ψυχή της
08
Ιουλίου 2010, 18:23
Έπειτα από 88 ολόκληρα χρόνια θα ηχήσουν και πάλι, εφέτος τον Δεκαπενταύγουστο, οι καμπάνες και τα σήμαντρα της πιο τραγουδισμένης, της πιο «πονεμένης» Μάνας του Ελληνισμού, της «εξόριστης» Παναγίας του όρους Μελά του Πόντου, της γνωστής ως Παναγίας Σουμελά. Χιλιάδες ποντιακής καταγωγής Έλληνες από τα πέρατα της Γης αναμένεται να συρρεύσουν στην Παναγία η οποία στα χρόνια της προσφυγιάς έγινε σύμβολο αναμνήσεων, ελπίδας και παρηγοριάς. Εξέχουσα μορφή, ανάμεσά τους, ο Ίμβριος την καταγωγή κ.κ.
Επίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά του
26
Μαΐου 2010, 19:17
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, επισκέφθηκε την γενέτειρα του τον Κεχρόκαμπο Καβάλας. Πολλοί συγχωριανοί του τον περίμεναν υπομονετικά και με την άφιξη του άνοιξαν τις αγκαλιές τους για να υποδεχθούν έναν συμπατριώτη τους που τίμησε και τιμά το Ποντιακό γένος και την Πατρίδα μας. Ιδιαίτερα τρυφερές ήταν οι στιγμές συνάντησης του κ.
H Παμποντιακή Ομοσπονδία στην Αννα Διαμαντοπούλου
09
Φεβρουαρίου 2010, 08:45
Την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Παρχαρίδη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Στολτίδη, τον Γεν. Γραμματέα Κωνσταντίνο Γαβρίδη και το μέλος του Δ. Σ. και Πρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων Γιάννη Σαββίδη.Τα μέλη του Δ. Σ. της Π.Ο.Ε. υπέβαλαν στην Υπουργό δύο υπομνήματα.